RÉGI ÁLMOM VÁLT VALÓRA

Bemutatkozom

Nem túl trendi a múlttal előhozakodni, de mégiscsak minden oda vezethető vissza… Már a 80-as években, kamaszként a „mindent megengedő Nagyi” 100 éves bútorait csiszoltam, festettem, újra csiszoltam – ma azt mondanánk, antikoltam – , széktámlákból újságtartót készítettem a család nem nagy örömére.

Ugyanakkor pályaválasztáskor a pedagógus pálya számomra meg sem kérdőjeleződött, hivatásomat nagyon boldogan és sok-sok szakmai sikerrel végeztem négy évtizeden át, így szereztem PhD fokozatot is. Rengeteg sajátos nevelési igényű kisgyermek és felnőtt életét tettem könnyebbé, élhetővé.
A pedagógus pálya során véremmé vált az elfogadás, empátia, óriási felelősségvállalás és szakmai alázat. Ezeket a tulajdonságokat vallom alapvetőnek a lakberendezés során is.

Így boldogan tanultam ki az új szakmát, és mindaz a korábbi tapasztalat, melyet saját otthonaim tervezése, építtetése, átalakítása során fölhalmozódott, immár kiegészül komplex szakmai ismeretekkel.

Vannak a szívemhez különösen közel álló stílusok, pl.: az art déco egyik nagy kedvencem, de csodálattal nézem Bauhaus alkotásait, a szecesszió bravúros formáit, színvilágát, de nem hagyhatom említés nélkül kedvenc építészem F. O. Gehry lenyűgöző alkotásait vagy Philippe Starck designját sem.

A sors úgy hozta, hogy eddigi, viszonylag rövid munkásságom során szinte mindenütt a modern stílus volt a domináns, néhol kissé eklektikussá modifikálva. Ez a formavilág, megjelenés szintén favorit nálam. Különösen nagy kedvencem a konyhatervezés. Mivel imádok főzni, könnyedén párosítom a funkcionalitást a praktikummal és esztétikummal.

Tervezői munkámban nagyon nagy hasznát veszem jó kommunikációs és empátiás készségemnek, mely fokozottan hozzásegít ahhoz, hogy mind jobban megismerhessem megrendelőim személyiségét, tevékenységeiket, életformájukat, álmaikat, vágyaikat és reális lehetőségeket ahhoz, hogy életterüket lakásból otthonná varázsolhassuk közös munkánk során.

Üdvözlettel,
Deák Adrienn

Deák Adrienn LOSZ tervező tag

Azt gondolom, nem elég egy szakma szeretete, a hozzáértés, szakszerűség alapvető.

Deák Adrienn