Neobarokk

Ez az új stílus értelem szerűen klasszikus elődjéből isnspirálódik, átvéve belőle az aprólékos díszítő elemeket, a színpadias megjelenést, csillogást és pompát.

Kiválóan ötvözhető a minimál stílussal, remekül mutat modern környezetben egy díszes csillár, dúsan mintázott tapéta, vagy egy markáns barokk bútor.

Ügyelni kell az arányokra: csak egy-két extrém darabot emeljünk be a modern környezetbe, ezáltal tudnak igazán különleges hatásukban pompázni. A legújabb barokk lakberendezési tárgyak divatos színekben pompáznak, sokszor a korábbi, megszokott anyagokat a plexi váltja fel. Domináns színek a fekete, arany, ezüst és ekrü.

Anyaghasználatban szereti a puha, nemes anyagokat: bársonyt, selymet, bőrt, strasszokkal, tollakkal díszít. Fontos a rafináltan alkalmazott világítástechnika, amely a matt és csillogó felületek játékán alapul.

Ehhez a stílushoz nem szükséges a nagy belső tér, kiválóan alkalmazható a lakásnak csak egy-egy helyiségében is, nagyon fontos a jó arányérzék, nehogy átessünk a giccs kategóriába.