High-Tech

Alapvetően az anyagi jólét, a technikai és informatikai fejlődés uralja a stílust, mely szigorú eleganciát sugároz fantasztikus fényhatásokkal és szerkezeti bravúrokkal. Megjelenése mindig modern és avantgárd, vonalvezetése szigorúan egyszerű, és világos. Domináns az ipari anyagok: fém, üveg, műanyag, beton használata, csak elvétve jelenik meg a természetes kő és fa. A stílust jellemzik a beépített lámpák, LED-szalagok bősége: mennyezeten, padlón és a bútorokon is megjelennek ezáltal futurisztikus látványt keltve.

Fő színek a fekete, fehér és szürke. Díszítésként is ezeket használják, sokszor fekete-fehér fotókkal. Néha egy-egy klasszikus bútor vagy tárgy bekerül ebbe a meghökkentő, hihetetlen technikai megoldásokkal tarkított stílusba.

Nyitott a tér, mely csak első ránézésre egyszerű, a szigorú geometriai formák elrejtik a beépített készülékeket, kényelmesen használható polcokat és fiókokat, így kialakítva a „komplex egyszerűséget”.

A bútorok kiválasztási szempontja a funkcionalitás és kényelem, nem a díszítés.

A csúcstechnológiás konyha egyben intelligens konyha is, a high-tech stílushoz használt háztartási gépek, valamint a technikai eszközök a csúcstechnológiát képviselik, ezért költségesebbek az átlagosnál.